Телефон +359 66 800 121
 • en

Новини

 

 

Новини

 • МЕТАЛ СЕКЮРИТИ ГРУП“ ЕООД И РУ ГАБРОВО ПРИ ОД МВР ГАБРОВО – ЗА ВТОРА ПОРЕДНА

   

  ГОДИНА ЗАЕДНО В ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ СРЕЩУ ТЕЛЕФОННИТЕ ИЗМАМИ

   

  За втора поредна година охранителна фирма „МЕТАЛ СЕКЮРИТИ ГРУП“ ЕООД съвместно с РУ ГАБРОВО при ОД МВР ГАБРОВО и с подкрепата на „ДЗАЛЛИ“ ООД и „ПОЛИПРЕС“ ООД стартират информационна кампания за превенция срещу телефонните измами.

   

  В рамките на тази кампания отново ще бъдат разпространени информационни книжки „ВНИМАНИЕ! ТЕЛЕФОННА ИЗМАМА“, в които подробно са описани най-често разиграваните сценарии за извършване на телефонни измами, както и основните правила на поведение при попадане в подобна ситуация. 

  Телефонните измами се оформиха като сериозно престъпление, което тормози цялото ни общество. Анализ на МВР и Прокуратурата показва, че през последните три години българите са дали на ало измамниците над 18 милиона лева. В Габрово ежедневно има регистрирани такива случаи. Именно поради тази причина за втора поредна година, ние от „МЕТАЛ СЕКЮРИТИ ГРУП“ стратирахме съвместна кампания с РУ ГАБРОВО при ОД МВР ГАБРОВО с цел да информираме гражданите как да се предпазват и кои са най-често използваните схеми от телефонните измами. Инициативата ни се провежда от началото на юни месец. Надяваме се с тази кампания да достигнем до повече хора, които да предпазят както себе си, така и своите близки от такива престъпни посегателства“ – казва Марияна Цвяткова – специалист „Маркетинг и реклама“ в „МЕТАЛ СЕКЮРИТИ ГРУП“ ЕООД.

  Бихме искали да отправим и апел към банковите служители – има случаи, при които след като получат телефонно обаждане, свързано с искане на парични средства, възрастните хора посещават близък клон или офис на банка. Ако банковите служители забележат възрастни хора – видимо притеснени – да изтеглят голяма сума пари, да се опитат да им обяснят за схемите на телефонни измами и незабавно да подадат сигнал на 112!“  

  Телефонните измамници са много изобретателни и схемите, с които въвеждат в заблуждение жертвите си, постоянно се сменят и стават все по-убедителни. 

  МЕТАЛ СЕКЮРИТИ ГРУП“ ЕООД и РУ ГАБРОВО при ОД МВР ГАБРОВО отново напомнят:

  – Бъдете изключително внимателни, предпазливи и бдителни! Не се доверявайте на непознати и не предоставяйте лични данни по телефона!

  – Искането на пари по телефона е категорична измама! Независимо от това колко убедително Ви говорят, бъдете наясно, че ако Ви искат пари под какъвто и да е предлог сте потенциална жертва на телефонните измамници. Затворете и незабавно позвънете на тел. 112 / избира се безплатно /! 

  – Няма държавна институция, която да иска предоставяне на пари по телефона, да се хвърлят през тераса/ прозорец или да се оставят на определени места на улицата! 

  – Стане ли въпрос за оказване на съдействие при провеждане на полицейска акция по залавяне на измамници – това категорично е телефонна измама!

   

 • На 03.02.2019 година в 17:16 часа в дежурния център на „МЕТАЛ СЕКЮРИТИ ГРУП“ е получен алармен сигнал от обект, находящ се на ул. „Емануил Манолов“ в град Габрово.
  На място е изпратен автопатрулен екип, който задържа лице в охранявания от фирмата обект и го предава на органите на МВР.

 • На 09.04.2018г. в 16:44 часа в дежурния център на „МЕТАЛ СЕКЮРИТИ ГРУП“ е получен алармен сигнал от обект, находящ се в град Трявна, ул. „Бачо Киро“ (Дом на покойника). На място е изпратен автопатрулен екип. Установено е, че в обекта е възникнал пожар. Предприети са незабавни мерки и е извикам и екип на РСПБЗН – Трявна. Пожарът е локализиран и потушен. Благодарение на бързите и професионални действия на екипите на „МЕТАЛ СЕКЮРИТИ ГРУП“ и РСПБЗН – Трявна бе предотвратено нанасянето на сериозни щети.

 • На 15.06.2017 година в 03:57 часа в дежурния център на „МЕТАЛ СЕКЮРИТИ ГРУП“ е получен алармен сигнал от обект, находящ се на ул. „П.Р.Славейков“ в град Трявна.
  На място е изпратен автопатрулен екип, който задържа 2 лица (мъж и жена ) в охранявания от фирмата обект и ги предават на компетентните органи.
  Благодарение на бързите и професионални действия на служителите на„МЕТАЛ СЕКЮРИТИ ГРУП“ бе предотвратено извършването на тежко криминално деяниe.

 • „МЕТАЛ СЕКЮРИТИ ГРУП“ осъществява денонощна физическа охрана на обект „ПАРК КАЗАРМИ“, находящ се в град Севлиево, ул. „Стефан Пешев“.
  На 23.04.2017г в 20:15 часа в дежурния център на фирмата е получен алармен сигнал от обекта. На място е изпратен и автопатрулен екип, който установява, че една от беседките в парка е счупена. Извършителят е задържан и предаден на органите на МВР с протокол за задържано лице.

 • На 26.02.2017 година в 17:22 часа в магазин за хранителни стоки на ул.„Стефан Пешев“ в град Севлиево е направен опит за кражба.
  След подаден алармен сигнал от паник бутон в дежурния център на „МЕТАЛ СЕКЮРИТИ ГРУП“, автопатрулният екип отреагира своевременно, задържа нарушителят и го предава на органите на МВР.

 • На 06.02.2017 година в 17:13 часа в магазин за хранителни стоки на ул.„Радецка“ в град Габрово е направен опит за кражба.
  След подаден алармен сигнал от паник бутон в дежурния център на „МЕТАЛ СЕКЮРИТИ ГРУП“, автопатрулният екип отреагира своевременно, задържа нарушителят и го предава на органите на МВР.

 • На 30.01.2017г. в 23:19 часа в дежурния център на „МЕТАЛ СЕКЮРИТИ ГРУП“ е получен сигнал от паник бутон в обект на ул. „Ангел Кънчев“ в град Трявна.
  На място е изпратен автопатрулен екип. Установено е, че клиент във видимо нетрезво състояние притеснява персонала.
  След проведения разговор с охранителите на „МЕТАЛ СЕКЮРИТИ ГРУП“, лицето се извинява и напуска обекта.

 • На 18.01.2017г. в 19:00 часа в дежурния център на „МЕТАЛ СЕКЮРИТИ ГРУП“ е получен сигнал от паник бутон в обект на ул. „Ангел Кънчев“ в град Трявна.
  На място е изпратен автопатрулен екип. Установено е, че клиент във видимо нетрезво състояние притеснява персонала и нарушава вътрешния ред.
  След проведения разговор с охранителите на „МЕТАЛ СЕКЮРИТИ ГРУП“, лицето се извинява и напуска обекта.

 • На 15.01.2017г в 08:25 часа в дежурния център на „МЕТАЛ СЕКЮРИТИ ГРУП“ е получен сигнал от паник бутон в обект на бул. „Стефан Караджа“ в град Габрово.
  На място е изпратен автопатрулен екип. Установено е, че клиент с непристойното си поведение притеснява персонала и нарушава вътрешния ред.
  След проведения разговор с охранителите на „МЕТАЛ СЕКЮРИТИ ГРУП“, лицето се извинява и напуска обекта.